2% pentru Societatea Astronomica Andromeda

 

Ajutati Societatea Astronomica Andromeda directionand 2% din impozitul pe venit!

Pana la 25 mai 2012 puteti ajuta financiar Societatea Astronomica Andromeda directionand 2% din impozitul pe venituri prin completarea si depunerea declaratiilor fiscale 230 si 200 la administratia financiara din judetul in care aveti domiciliul. In felul acesta ajutati la realizarea proiectelor de popularizare a astronomiei si cercetare realizate de Societatea Astronomica Andromeda.

 

Cum procedezi?

Pasul 1:

 Completeaza declaratiile in functie de sursa ta de venit:

        - Daca ai venituri din salarii completeaza Declaratia 230, punctele I si II. La punctul I trebuie sa completati datele dvs. de identificare. La punctul II bifati punctul 2 "Sustinerea unei entitati nonprofit/unitati de cult" si completati datele de identificare ale Societatii Astronomice Andromeda (numele, codul de identificare fiscala si contul IBAN) prezentate mai jos. Nu trebuie sa completati suma corespunzatoare a 2% din impozitul pe venit. Aceasta va fi calculata ulterior de catre administratia financiara . Poti lasa casuta necompletata. Semnati si scrieti data completarii in casutele de la finalul declaratiei.

       - Daca ai venituri din alte surse (cedarea folosintei bunurilor, drepturi de autor) completeaza Declaratia 200, punctele I si III. La punctul I trebuie sa completati datele dvs. de identificare. La punctul III bifati punctul 2 "Sustinerea unei entitati nonprofit/unitati de cult" si completati datele de identificare ale Societatii Astronomice Andromeda (numele, codul de identificare fiscala si contul IBAN) prezentate mai jos. Nu trebuie sa completati suma corespunzatoare a 2% din impozitul pe venit. Aceasta va fi calculata ulterior de catre administratia financiara . Poti lasa casuta necompletata. Semnati si scrieti data completarii in casutele de la finalul declaratiei.

Declaratiile pot fi descarcate si apoi tiparite folosind linkurile urmatoare:

- Declaratia 230

- Declaratia 200

 

Datele de identificare ale Societatii Astronomice Andromeda sunt:

NUME: SOCIETATEA ASTRONOMICA ANDROMEDA

COD DE IDENTIFICARE FISCALA: 28024360

CONT IBAN: RO 15 BTRL 0660 1205 U794 98XX

 

Pasul 2:

Depune declaratia(ile) la administratia financiara de pe raza domiciliului tau pana la 25 mai 2012 astfel:

- prin posta, ca si scrisoare recomandata. Recipisa primita de la posta reprezinta dovada depunerii declaratiei. Adresele tuturor administratiilor financiare din Romania sunt diponibile pe situl ANAF la adresa de mai jos:

Adrese administratii financiare

In judetul Cluj administratia financiara se afla la adresa: Piata Avram Iancu, Nr. 19, 400117, Cluj-Napoca

- direct la registratura administratiei financiare, din judetul de resedinta al contribuabilului

Puteti preda direct declaratia completata unuia din membrii Societatii Astronomice Andromeda pana la data de 1 mai 2012. Vom depune noi la administratia financiara formularele completate de dvs. Puteti sa ne trimiteti formulare completate prin posta la adresa Piata Timotei Cipariu, Nr. 9, Bl. 1A, Ap. 69/4, Cluj-Napoca sau puteti sa ne inmanati direct declaratia. Ne puteti contacta la adresa de email contact @ astrocluj.ro sau la sediul firmei STARMAX S.R.L, in Piata 1 Mai, Nr. 3, Cluj-Napoca (o harta cu adresa exacta gasiti pe situl firmei STARMAX).

 

De ce sa directionezi 2% spre Societatea Astronomica Andromeda?

 

- Nu te costa nimic!  Codul Fiscal prevede ca fiecare contribuabil persoana fizica poate directiona 2% din impozitul pe venit catre o entitate noprofit (asociatie, fundatie) legal inregistrata. Se creeaza astfel posibilitatea ca fiecare cetatean care plateste impozite la stat sa directioneze 2% din impozitele platite anual la buget catre o organizatie si sa decida astfel cum sunt cheltuiti acesti 2% din impozitul platit. Aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare, donatie sau contributie, ci este o parte din bugetul de stat care poate fi transferata de fiecare contribuabil de la bugetul de stat catre o organizatie neguvernamentala. In cazul in care contribuabilii nu isi exprima dreptul de a directiona catre o organizatie acesti bani, ei vor ramane la bugetul de stat pentru a fi cheltuiti de institutiile statului. Asociatiile si organizatiile neguvernamentale din Romania nu vor primi acesti bani reprezentand 2% din impozitul pe venituri ale populatiei decat daca fiecare contribuabil isi exercita dreptul de a-i directiona spre organizatia la care doreste.

- Contribui la adunarea unor fonduri care vor fi utilizate pentru promovarea si dezvoltarea astronomiei in Romania, pentru folosul tau si al altor pasionati de astronomie. Astronomia nu se studiaza in scoala generala decat in foarte putine scoli ca si materie optionala si doar daca exista vreun profesor de matematica sau fizica pasionat de astronomie suficient de pregatit pentru a preda aceste cunostinte elevilor. Astfel intreaga populatie la terminarea ciclurilor de invatamant obligatoriu nu cunoaste aproape nimic despre ceea ce se afla deasupra capului, despre universul in care graviteaza Pamantul nostru pe care traim si care ne da viata. In aceste conditii educarea populatiei in domeniul astronomiei este realizata doar de observatoarele astronomice publice si asociatiile de astronomi amatori pasionati. Ajutati la dezvoltarea cunoasterii universului in care traim prin sustinerea financiara a activitatilor educationale organizate de Societatea Astronomica Andromeda!

- Decizi tu insuti cum vor fi folositi o parte din banii pe care ii dai statului sub forma de impozit pe venit

In fiecare an Societatea Astronomica Andromeda realizeaza mai multe actiuni de popularizare a astronomiei si pentru dezvoltarea interesului pentru cunoasterea universului care ne inconjoara la care publicul este invitat sa participe gratuit. Organizarea acestor actiuni costa societatea bani si timp, sub forma de materiale de informare, costuri de editare si tiparire, autorizatii, telescoape astronomice si diferitele accesorii pentru acestea care sunt folosite in cadrul acestor actiuni, taxe percepute de diferite institutii cu care colaboram si multe altele.

Organizam seri de observatii astronomice gratuite pentru public desfasurate in diferite piete centrale din Cluj si la observatorul astronomic al UBB. Toti participantii pot observa frumusetile cerului prin telescopapele asociatiei sub indrumarea unor astronomi profesionisti si amatori. In fiecare an peste 5000 de oameni observa prin telescoapele noastre, pentru cei mai multi dintre ei fiind prima data cand pot observa direct planete, galaxii, roiuri de stele, nebuloase.

In fiecare an organizam o expozitie de astronomie si  conferinte prin care incercam sa prezentam publicului frumusetea universului si sa dezvoltam interesul pentru cunoasterea universului.

In fiecare an organizam o tabara de astronomie  la munte la care poate participa orice pasionat de astronomie doritor sa se initieze in stiinta cerului si sa faca observatii astronomice.

Editam una dintre putinele reviste de astronomie din Romania, cu mii de cititori la fiecare numar.

Organizam in fiecare luna starparty-uri la care orice amator de astronomie poate participa pentru a observa si invata cerul prin telescoapele noastre.

Construim singurul observator astronomic din Romania detinut de o asociatie astronomica de amatori, ce va fi folosit de amatori. La finalizarea acestuia vom putea realiza actiuni de popularizare a astronomiei in conditii tehnice mult mai bune, intr-o zona cu mai putina poluare luminasa decat in orase si vom putea realiza cercetari stiintifice in conditii similare cu ale observatoarelor astronomice existente.

 

Esti elev sau student si nu ai venituri proprii, dar doresti sa sustii Societatea Astronomica Andromeda? Convinge-ti parintii, rudele, prietenii si cunostintele sa investeasca in domeniul care te pasioneaza completand si depunand declaratiile de mai sus.

 

Va vom rasplati pentru finantarea oferita prin directionarea a 2% din impozitul pe veniturile dvs. si pentru efortul de a completa si depune cele doua formulare prin invitatia permanenta pe care vi-o adresam aici de a ne vizita si participa la oricare dintre activitatile pe care le organizam in fiecare an.

Va multumim!

 PARTENERI STARMAX Astronomie - Magazin de telescoape si lunete astronomice, binocluri si microscoape