Expozitie de astronomie si planetariu digital

"Descopera Universul", editia a 4-a,

10-17 mai 2017

 

tranzit.ro/Cluj împreună cu Societatea Astronomică "Andromeda", Observatorul astronomic al Universității "Babeș-Bolyai" și STARMAX Astronomie vă invită la expoziția de astronomie "Descoperă Universul", ediția a 4-a, în perioada 10-17 mai 2017 la tranzit.ro/Cluj (str. Brassai Samuel, Nr. 5, Cluj-Napoca). La expoziție sunt invitați clujeni de toate vârstele care vor să afle mai multe despre locul omenirii în univers, sistemul solar, galaxii, nebuloase, roiuri de stele, momente din evoluția astronomiei și instrumente folosite de astronomi în trecut și în prezent.

În cadrul expoziției vor putea fi văzute telescoape astronomice vechi și noi, luneta astronomică meridiană, cronometre astronomice vechi, camere fotografice folosite în astrofotografie, planșe despre planetele sistemului solar, asteroizi, comete, roiuri stelare, nebuloase, galaxii, modelul sistemului solar cu relieful fiecărei planete și sateliți, astrofotografii realizate de astronomi amatori români.

În cadrul expoziției vor fi prezentate proiecții interactive spectaculoase pe teme actuale de astronomie în planetariul digital.

Programul manifestărilor speciale din cadrul expoziției este următorul:

• 10 mai 2017, ora 17 - Deschiderea oficială a expoziției
• 11- 17 mai 2017, între orele 10-13 și 15-18 – vizitarea expoziției și a planetariului digital

Vizitarea expoziției este gratuită.
 

 

 

 PARTENERI STARMAX Astronomie - Magazin de telescoape si lunete astronomice, binocluri si microscoape